Pieţele imobiliare internaţionale se încing. România e căutată pentru reta

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1838 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Pieţele imobiliare internaţionale au devenit, din nou, interesante pentru investitori, după aproape patru ani de criză. Gradul de atractivitate al celor mai multe ţări a crescut considerabil în al doilea trimestru al acestui an, la fel şi numărul tranzacţiilor, motiv pentru care se resimte deja şi primul val de scumpiri. Și România este pe lista celor mai tentante piețe, dar strict pe segmentul de retail.
În prezent, pieţele Europene de proprietăţi oferă investitorilor o valoare mai bună, în comparaţie cu cea din primul trimestru al lui 2011, conform celui mai recent studiu DTZ Fair Value Index. Indexul, care măsoară gradul de atractivitate pe care îl prezintă pieţele comerciale în lume, se află la valoarea 41 pentru Europa, adică este în creştere - de la 32, cât era în trimestrul I din 2011. Toate sectoarele prezintă o creştere:
• Sectorul de birouri a avansat la 28 (în trimestrul II din 2011), de la 17 (în trimestrul I din 2011)
• Sectorul de retail a ajuns la valoarea 52, de la 40
• Segmentul industrial a crescut tot la 52, de la 48 (în trimestrul I din 2011)
Astfel, se remarcă o serie de creşteri considerabile, în pofida contextului economic înrăutăţit, cauzat de nesiguranţa faţă de criza datoriilor în zona Euro. Aceste mişcări sunt cu atât mai încurajante, cu cât vin după două trimestre consecutive de scădere. Numărul pieţelor "fierbinți" din Europa a crescut cu una, ajungând la 11 în total, iar 18 pieţe au fost evaluate ca trecând din categoria "reci" la "calde". Numărul pieţelor "reci" a scăzut astfel la 28, în ultimul trimestru.
Bucureştiul face performanţă pe segmentul retail
Majoritatea pieţelor "fierbinți" sunt în sectoarele office şi retail, din Europa Centrală şi de Est, precum Moscova, care funcţionează la cote de performanţă pe ambele segmente, sau Bucureşti şi Praga, care sunt căutate în special pentru spaţiile comerciale. De altfel, raportul DTZ arată că exact acestea sunt pieţele pe care se va simţi o creştere substanţială de capital pe termen mediu. Aceasta va fi generată de comprimarea puternică a randamentelor şi de creşterea semnificativă a chiriilor, ce compensează riscul mai mare perceput pe aceste pieţe. Majoritatea pieţelor clasate superior au fost în Franţa, Germania şi Marea Britanie.
• Unele pieţe din Germania, inclusiv pieţele de birouri din Frankfurt şi Berlin şi piaţa de retail din Munchen, au avansat de la pieţe "reci" la pieţe "calde", chiar dacă au devenit mai scumpe în al doilea trimestru, pe măsură ce randamentele s-au comprimat.
• În Franţa, randamentele imobiliare din centrul Parisului s-au comprimat până la 4.5%. Această piaţă rămâne "rece" şi este considerată supraevaluată.
• Pieţele nordice prezintă un nivel relativ scăzut în DTZ Fair Value Index, datorat preţurilor excesive. De exemplu, randamentele au scăzut de la 5.5% la 5% în Oslo, iar în Stockholm au atins 4.85%.


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a