Bucureştii Noi – singurul cartier în care clienţii fug de blocurile vechi

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1974 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Zona Bucureştii Noi de acum are un istorc rezidenţial vechi. Temeliile ei au început să fie puse încă de la sfârşitul secolului XIX, motiv pentru care cele mai multe construcţii sunt vechi sau foarte vechi. Dezvoltatorii au speculat puternic acest minus al cartierului şi au construit puternic, la preţuri care concurează direct clădirile vechi.
Diferenţa de preţ dintre blocurile noi şi vechi este de 10%
La sfârşitul secolului XIX, cartierul Bucureştii Noi era încă moşia lui Nicolae Basilescu. Imediat după aceea însă, aceasta a fost parcelată şi transformată în zona rezidenţială Bucureştii Noi. Din totalul de 295 ha, 155 ha au fost destinate vânzării, iar pe restul au fost amenajate străzi, pieţe, parcuri, cimitire etc. Iniţial, zona aparţinea de comuna Băneasa, iar în jurul anului 1940 s-a transformat într-un cartier din oraşul Griviţa. Abia după anul 1950 a fost integrat în municipiul Bucureşti, şi Ceauşescu a început să îşi pună amprenta prin construcţia de blocuri. Aşadar, blocurile vechi din zonă au deja o vârstă de 60 de ani, iar acest lucru este de natură să îi sperie pe cei mai mulţi dintre clienţi.
„În 90% dintre cazuri, clienţii caută apartamente noi din 2009, 2010, 2011. În zonă, apartamentele sunt foarte vechi. În plus, preţurile sunt apropiate, maximum 10% diferenţă intre cele noi si vechi. Şi atunci normal că se cumpără mai degrabă un bloc nou decât unul vechi.", spune Cristian Segvari, agent imobiliar Eurotop Invest.
Asta înseamnă că apartamentele noi cu două camere se vând la preţuri care pornesc de la 60.000 euro, iar cele cu trei camere se pot achiziţiona cu preţuri care trec de 80.000 euro. In aceste condiţii de preţ, piaţa merge absolut satisfăcător pentru agenţii imobiliari.
„Se fac vizionări şi la 9 seara, la 10 seara, sunt mulţi clienţi interesaţi. Cu cash se cumpără mai rar în ultima perioadă, se folosesc mult creditele Prima Casă şi creditele ipotecare, care sunt mai rapide decât cele Prima Casă.", arată Alexandru Turcu, broker imobiliar Coldwell Banker.
Grija Primăriei pentru cartier creşte cota zonei
Interesul este cu atât mai mare cu cât autorităţile locale au făcut şi continuă să facă investiţii majore în zonă. Atât în infrastructură, cât şi in dezvoltarea cartierului. Un alt plus al zonei este constructia unui centru comerciale record pentru Europa. De asemenea, este în proiect un metrou care să lege zona de Aeroportul Otopeni. Poate tocmai aceste investiţii în tot ce este nou au dat credibilitate şi blocurilor noi.
„Blocurile noi au mai multă siguranţă, sunt mai mari, suprafaţa este bună, preţul e bun. Noi avem în portofoliu dezvoltatori buni, nu avem probleme cu construcţiile lor. Am văzut actele în regulă, am văzut imobilele construite din temelie şi am văzut ce e in regula şi ce nu este. Dar oricum, în zonă sunt de calitate majoritatea construcţiilor.", arată reprezentantul Coldwell Banker.
„Eu nu am avut nicio reclamaţie de patru-cinci ani de când vând apartamente noi.", completează Cristian Segvari.
Singurele lucruri care se vând dificil în zonă sunt terenurile şi casele. Terenurile s-au ieftinit, dar doar cât să devină interesante pentru dezvoltatorii care vor să investească acolo. Preţurile variază între 250 sau 400 euro/mp. Casele în schimb, mai ales cele noi, au preţuri care pornesc de la 200.000 euro. Adică suficient de mari încât să nu fie atractive pentru nimeni. Totuşi, agenţii spun că tranzacţiile cu apartamente compensează, dublându-se faţă de primele opt luni ale anului trecut.


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a