Jumătate dintre hotelurile de pe litoralul românesc sunt scoase la vânzare. U

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 2333 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Jumătate dintre hotelurile de pe litoralul românesc sunt scoase la vânzare de proprietari, care nu mai fac faţă ratelor bancare. Situaţia este cât se poate de neplăcută pentru vânzători, căci investitori dornici să cumpere asemenea produse sunt atât puţini şi canalizaţi pe obţinerea celui mai bun preţ, încât nu există vreo şansă reală ca oferta să fie egalată măcar de cerere. Aşa se face că mai multe hoteluri sunt deja în executare.
Jumătate dintre hotelurile de pe litoral sunt scoase la vânzare de către proprietari, un sfert dintre ele au probleme cu rambursarea creditelor către bănci, iar peste zece sunt deja în executare, arată oficialii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Proprietarii hotelurilor s-au aruncat la credite uriaşe pentru a le achiziţiona şi a le întreţine, iar perioada de criză le-a zdruncinat planurile, mai ales în condiţiile în care amortizarea unei asemenea investiţii este oricum greoaie, între 15-20 de ani.
"Peste 25% dintre hotelurile de pe litoral au probleme cu băncile. Din doi proprietari de hoteluri la mare, unul vrea să vândă. Dacă iei bani de la bancă şi investeşti pe litoral de la zero, pierzi bani, adică nu ai profit, pentru că nu poţi să acoperi şi ratele, şi dobânda. Dacă ai disponibili măcar o parte din bani, merită să investeşti, decât să ţii banii la bancă", a afirmat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Potrivit datelor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în judeţul Constanţa există 352 sunt hoteluri. De-a lungul timpului, hotelierii s-au plâns de faptul că statul nu le oferă destule facilităţi. Oficialii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc susţin că hotelurile româneşti plătesc printre cele mai multe taxe din Europa, respectiv 17, care ajung la circa 50% din totalul veniturilor.
„Noi plătim chiar şi apa menajeră foarte scump, mai mult decât cei din Grecia. E cea mai scumpă apă din Europa şi costă aproape cât curentul", a afirmat Murad.
Potrivit datelor ANAT, numărul turiştilor care şi-au petrecut vacanţa pe litoral a crescut cu 10% în acest an. Problema este că aceştia au cheltuit mai puţin, iar durata sejurului a fost mai mică, motiv pentru care încasările hotelierilor au scăzut cu 10-15%. Este al treilea an consecutiv în care hotelierii de la Marea Neagră au încasări în scădere.
Statul a vândut un complex hotelier de cinci stele cu circa 2,5 mil euro
În urma vânzării Complexului Hotelier Mamaia, statul a încasat 2.480.000 euro. Complexul hotelier este situat în centrul staţiunii Mamaia, are un teren de aproximativ 2.250 mp şi este format din Hotel Mamaia, restaurant şi două terase. Hotelul are o capacitate de 66 de locuri de cazare şi este clasificat la 5 stele. Ca dotări enumerăm: săli de conferinţă, bar, salon de coafură, masaj, jacuzzi, saună.


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a