Boc: Programul „Prima Casă” continuă şi în 2012

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1753 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Premierul Boc a afirmat că programul "Prima Casă" continuă şi în 2012, la fel şi programele pentru sprijinirea IMM-urilor precum fondul de garantare şi contra-garantare sau cardul Kogălniceanu.
"Avem în vedere continuarea programului „Prima Casă", care merge mai departe, asigurarea resurselor financiare pentru cardul Kogălniceanu, în vederea sprijinirii IMM-urilor, schemele de minimis pentru sprijinirea firmelor şi a IMM-urilor, utilizarea fondului de garantare şi contra-garantare pentru IMM-uri care va salva şi în 2012 foarte multe locuri de muncă, precum şi garanţiile pe care le administrăm prin Eximbank sau prin Fondul de Garantare Agricolă pentru fermieri. Aceste mecanisme vor avea susţinerea financiară de la buget pentru ca, repet, economia să poată da resursele necesare consolidării creşterii economice a României", a declarat premierul Emil Boc, în contextul prezentării liniilor bugetului pe 2012.
Prima Casă 4 s-ar putea termina la începutul lui 2013
Programul Prima Casă 4 ar putea lua sfârşit în primele luni din 2013 dacă nu va fi afectat de noul regulament de creditare propus de BNR, altfel acesta s-ar putea încheia la finalul anului 2012, susţinea la finall lunii octombrie preşedintele Fondului Naţional de Garantare, Aurel Şaramet. Noul regulament privind creditele aprobat de BNR nu a modificat condiţiile de acordare a creditelor prin programul Prima Casă. [Află aici mai multe despre noul regulament BNR]
Ce modificări aduce Prima Casă 4 faţă de anii trecuţi?
Anul acesta, Guvernul a decis, ca garanţia statului pentru creditele contractate prin programul Prima Casă să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 mp şi doresc un confort sporit.
Programul guvernamental Prima Casă a fost lansat în vara anului 2009. Până acum, statul a garantat în totalitate creditele destinate cumpărării unei locuinţe.


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a