CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Ce apartamente se vand pe timp de criza

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 2482 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2010
Descriere detaliata: 05.05.2010

Un fond de investiţii finlandez a început să construiască un ansamblu format din peste 400 de unităţi locative
În ultimii doi ani, puţini au fost cei care s-au aventurat să lanseze noi ansambluri rezidenţiale. Dificultatea de a obţine finanţare, coroborată cu teama de a nu vinde în timp util i-a făcut pe mulţi developeri să rămână în expectativă, analizând îndeaproape evoluţia pieţei.
Ca întotdeauna însă, există şi excepţii. Deşi real estate-ul autohton este departe de a fi revenit pe un trend crescător, sunt şi investitori care îşi iau inima în dinţi şi încep să construiască în forţă. Acesta este cazul unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii finlandeze, Ahlstrom Capital. BDY Capital Invest, compania autohtonă deţinută de fond, a anunţat, pentru vinerea aceasta, lansarea unui proiect de 420 de apartamente dispuse în şapte blocuri, în cadrul târgului Project Expo. Cel mai mic preţ din cadrul ansamblului Scandinavia Residence este de 41.000 de euro pentru o garsonieră (TVA de 5% inclus), în vreme ce, la polul opus, un penthouse ajunge la 110.000 de euro. Locuinţele ce vor fi achiziţionate beneficiază de un loc de parcare inclus în preţ.
Situat pe Şoseaua Alexandriei, ansamblul Scandinavia Residence presupune o investiţie de peste 15 milioane de euro, ce va fi asigurată din fondurile proprii ale dezvoltatorului, spune Nicu Stângă, general managerul agenţiei promotoare, Premium Imobiliare. Lucrările la primele două blocuri ale complexului au început în urmă cu o lună, corpurile de clădire urmând a fi finalizate în luna decembrie a acestui an. Termenul pentru livrarea întregului proiect este de maximum trei ani de zile. Dezvoltatorul a investit deja în infrastructură şi în sistemul de canalizare, care este racordat la oraş.
Analizând planurile îndrăzneţe de investiţii ale finlandezilor, o întrebare este imposibil de evitat. De ce să începi construcţia a sute de unităţi locative într-o vreme în care mulţi dezvoltatori încă se chinuie să vândă locuinţe pe care le-au finalizat deja? Răspunsul este simplu: pentru că sunt şi apartamente care se vând „ca pâinea caldă” chiar şi în această perioadă. Nu este vorba de orice fel de apartamente însă - ci de acelea adresate unui segment de populaţie mediu spre inferior, adică exact cel ţintit de programul Prima Casă. Nicu Stângă spune că Scandinavia Residence face parte, alături de un alt complex de locuinţe, dintr-o zonă rezidenţială mai amplă, localizată în vestul oraşului. Ansamblul Fortuna Residence a fost lansat în 2008 şi este format din nouă blocuri cu un total de 243 de apartamente, fiecare având loc de parcare propriu. „În Fortuna Residence, trei blocuri sunt deja finalizate, iar al patrulea este la etajul al treilea. Toate cele patru blocuri sunt vândute 100%, încă din faza de proiect, adică pe timp de criză”, subliniază reprezentantul Premium Imobiliare. Succesul acestui complex rezidenţial este simplu de explicat, fiind rezultatul preţurilor reduse practicate de către dezvoltator: un nivel minim de 34.900 de euro pentru o garsonieră şi unul maxim de 140.000 de euro pentru un penthouse. Ritmul rapid al vânzărilor înregistrate de complexul vecin reprezintă principalul motiv pentru care investitorii finlandezi s-au decis să-şi ia inima în dinţi şi să construiască în actualul context de piaţă.


Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau