CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Pretul mediu a scazut la aproximativ 1500 euro/mp

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 2332 ori
Tip Stire:: Noutati

An stire: 2010
Descriere detaliata: 02.06.2010

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna mai la 1.447 euro/mp de suprafata utila, mai mic cu 11,7% fata de mai 2009, insa in crestere usoara, respectiv 0,1% fata de aprilie 2010, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.445 euro.
n ceea ce priveste apartamentele vechi din Capitala, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie a ajuns la 1.250/euro mp de suprafata utila, cu 0,7% mai mult decat in luna precedenta.

Apartamentele cu o camera s-au scumpit cel mai mult, cu 2,1%, in timp ce apartamentele cu doua, respectiv patru camere s-au scumpit cu 0,9%, respectiv 0,6%.

Pretul apartamentelor cu trei camere a ramas neschimbat in luna mai.

In Brasov, conform Indicelui imobiliare.ro, in luna mai, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 946 euro/mp de suprafata utila.

Fata de luna precedenta, se inregistreaza o crestere de 1,2%, sub influenta evolutiei preturilor apartamentelor noi, insa in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu actual este cu 6% mai mic.

Cu o valoare medie de 1.071 euro/mp util, apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene au inregistrat cea mai mare crestere in ultima luna: +15,5%, dupa ce in aprilie, acestea au ajuns la un minim istoric.

In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat in luna mai a ajuns la 934 euro/mp, cu 0,1% mai putin fata de luna precedenta.

In luna mai, in Brasov, apartamentele vechi de mici dimensiuni au continuat sa se ieftineasca, in timp ce apartamentele mari cu 3 si 4 camere s-au scumpit usor, continuand evolutia observata deja in luna aprilie.

Apartamentele cu o camera s-au ieftinit cu 1,2%, iar cele cu doua camere s-au ieftinit cu 0,3%, ajungand la 958 euro/mp util.

Si in ceea ce priveste evolutia preturilor apartamentelor mari, luna mai a fost in ton cu luna precedenta, astfel incat apartamentele cu trei si patru camere din Brasov s-au scumpit cu 0,9%, respectiv 1,8%.

Potrivit imobiliare.ro, cresterile de pret inregistrate in Cluj-Napoca in intervalul februarie - aprilie nu au putut fi sustinute in mai. Astfel, dupa trei luni de crestere, s-a produs o scadere si la Cluj.

Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru luna mai prezinta o valoare medie de 1.017 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3,7% fata de luna precedenta si cu 4,6% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Apartamentele noi s-au ieftinit cel mai mult in intervalul analizat, 4,5%, pretul cerut pentru aceasta categorie scazand de la 1.022 euro/mp la 976 euro/mp util.

Si pretul apartamentelor vechi a scazut in intervalul analizat. Scaderea inregistrata in luna mai pentru aceasta categorie imobiliara este de 2,8%, iar pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila este in prezent 1.042 euro.

In ceea ce priveste pretul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite inainte de 1990, acesta a ajuns la 1.042 euro/mp util, in scadere cu 2,8% fata de luna aprilie.

In mai, cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul apartamentelor vechi cu o camera, unde scaderea a depasit 5%.

Scaderi de preturi constatam si in cazul apartamentelor cu doua si trei camere: 3%, respectiv 2,3%. Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile de strigare actuale pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 8,4% mai mici, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul apartamentelor mici.

Apartamentele din Constanta s-au scumpit cu 0,6% in luna mai cand Indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 1.028 euro/mp de suprafata utila.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu peste 11,4% mai mica.

In luna analizata, dinamica pretului apartamentelor noi a fost mai putin spectaculoasa decat in luna precedenta, pretul mediu solicitat pentru aceasta categorie crescand cu 0,4%, pana la 990 euro/mp util.

In continuare, pretul pe metrul patrat al apartamentelor noi din Constanta este considerabil mai ieftin decat al celor vechi, diferenta fiind de aproape 5%.

Pretul mediu de strigare al apartamentelor din blocurile vechi din Constanta a crescut cu 0,5% in luna mai, ajungand la 1.035 euro/mp de suprafata utila.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este de 10,8%. De altfel, toate tipurile de apartamente vechi s-au scumpit in ultima luna.

Cea mai mare crestere a fost atinsa de apartamentele cu o camera, a caror pret mediu a crescut cu 1%.

Apartamentele cu doua camere s-au scumpit cu 0,2%, in timp ce apartamentele vechi cu trei camere afiseaza un pret mediu cu 0,6% mai ridicat decat in luna precedenta.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in cazul apartamentelor cu o singura camera, 12,9%.

Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau