CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Apartamentele noi sunt la fel de scumpe în lei ca în 2008

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 2335 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Preţurile locuinţelor din cinci dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din Capitală au scăzut în lei cu doar 2-3% pe parcursul ultimilor trei ani, în ciuda perioadei de recesiune care a dus la blocarea tranzacţiilor, potrivit unei analize a ZF.

În euro, dezvoltatorii au redus preţurile cu 15-17%, dar deprecierea cursului leu/euro cu circa 13% a anulat astfel discounturile operate de către investitorii imobiliari.

În cele cinci proiecte analizate au fost construite 2.500 de locuinţe, dar care au aproape 900 de unităţi nevândute, la preţuri în lei comparabile cu cele de la începutul crizei.

Practic, devalorizarea leului şi îngheţarea salariilor pe parcursul ultimilor trei ani au făcut ca populaţia să îşi permită cu greu să cumpere apartamente noi, în condiţiile în care acestea au preţuri în euro, în timp ce peste 90% din popu­laţie este plătită în lei.

Singurul element care a contribuit semnificativ la reducerea preţului final de achiziţie a unui apartament nou a fost diminuarea cotei de TVA de la 19% la 5% pentru apartamentele cu un preţ mai mic de 380.000 de lei, dar această reducere de preţ de aproape 12% a fost suportată din bugetul statului, neafectând practic marjele dezvoltatorilor imobiliari.

Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau