Descriere detaliata: Blocurile din Confort City nu se supun reglementărilor din domeniul protecţiei mediului. Garda de Mediu avertizează că în acest complex rezidenţial nu ar trebui să stea nimeni pentru că dezvoltatorul nu a primit avizul de funcţionare ca ansamblu de locuinţe. Chiar dacă blocurile au fost construite pe o groapă de gunoi şi locatarii inhalează zilnic mirosul pestilenţial al leşurilor animale procesate la Protan mulţi dintre ei spun că sunt mulţumiţi de Confort City.
Fraţii Negoiţă nu par să dea mai mult de doi bani pe protecţia mediului sau pe sănătatea clienţilor lor. Cu preţuri ceva mai mici faţă de competitori, cei doi oameni de afaceri au atras clienţii cu magnetul chiar dacă acest complex imobiliar de pe groapa de gunoi din imediata apropiere a Protanului nu corespunde normelor din domeniul protecţiei mediului. Comisarii Gărzii de Mediu avertizează că dezvoltatorul a construit Confort City în zona de protecţie sanitară a depozitului de deşeuri "Ochiul Boului", ce aparţine SC Ecorec SA, iar acest proiect imobiliar nu ar trebui să fie utilizat ca ansamblu de locuinţe.
În perioada 2008-2011, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Ilfov a primit sesizări din partea locuitorilor ansamblului rezidenţial Confort City. În reclamaţiile lor, locatarii se plângeau de mirosul produs de activităţile societăţilor Protan SA şi Ecorec SA. De asemenea, în august, a fost înregistrată şi o reclamaţie cu privire la mirosul creat de canalizarea din ansamblul rezidenţial Confort City.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu au precizat, pentru B365.ro, că s-au efectuat controale doar la concesionarul activităţii de ecarisaj de la nivel naţional, Protan SA, şi la firma care administrează depozitul ecologic de la Glina, societatea Ecorec SA.
"În răspunsurile transmise către petenţi - locuitori din ansamblul rezidenţial Confort City- a fost făcută precizarea expresă că aceste construcţii nu deţin acte de reglementare pe linie de protecţia mediului, din punctul de vedere al destinaţiei ansamblu de locuinţe. Mai mult, imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiul Boului aparţinând SC Ecorec SA", au declarat oficialii Gărzii de Mediu, pentru B365.ro.
Unii dintre cei care şi-au achiziţionat apartamente au făcut plângeri şi cu privire la calitatea apei furnizate în complex. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Ilfov au făcut verificări la microcentrala de apă din complex şi au luat probe de apă. "Rezultatele analizelor de laborator au fost corespunzătoare atât chimic, cât şi bacteriologic, pentru toate probele analizate", au declarat pentru B365.ro oficialii DSP Ilfov.
Inspectorii DSP Ilfov spun că şi compania care se ocupă cu distribuţia apei potabile a fost înştiinţată cu privire la rezultatele analizelor de laborator. De asemenea, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, s-au făcut recomandări cu privire la modul de întreţinere şi exploatare a microcentralei astfel încât apa distribuită către locatarii din Confort City să corespundă limitelor calitative impuse de cadrul legislativ în domeniu, respectiv Legea 458/2002 şi Legea 311/2002.
Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii ApaNova au declarat că acest ansamblu, din Popeşti-Leordeni, nu este situat în aria de operare şi de responsabilitate a instituţiei şi din acest motiv nu pot primi reclamaţii cu privire la serviciile de alimentare cu apă şi/sau canalizare de la locatari din Confort City.
Cei care vor să se convingă, în urma unor analize de laborator, de calitatea apei furnizate în complexul rezidenţial pot efectua, la cerere şi contra cost, analize ale unor probe de apă care nu sunt recoltate din sistemul de alimentare cu apă potabilă al Municipiului Bucureşti. În astfel de cazuri, probele de apă sunt recoltate doar de către clienţi.
Reprezentanţii ApaNova au verificat toate buletinele de analiză emise pentru anii 2010 şi 2011, pentru clienţi, persoane fizice sau juridice, care au declarat, la prezentarea pentru analize că au recoltat probe de pe raza localităţii Popeşti-Leordeni. "Probele declarate de clienţi ca provenind de pe teritoriul localităţii Popeşti-Leordeni nu prezintă caracteristicile apei potabile din sistemul centralizat de alimentare al Municipiului Bucureşti, fiind o dovadă în plus a absenţei oricărei conexiuni cu acest sistem", a declarat, pentru B365.ro, Epsică Chiru, directorul adjunct al ApaNova Bucureşti.
Oficialul ApaNova a mai menţionat că rezultatele analizelor sunt "proprietatea clientului" şi pot fi puse la dispoziţie de acesta sau cu acordul acestuia.
Dacă forumul dedicat acestui ansamblu rezidenţial abundă de reclamaţii cu privire la situaţia apei ori este semnalat mirosul pestilenţial, în cadrul ansamblului rezidenţial Confort City unii locatari par destul de mulţumiţi. Reporterii B365.ro au discutat cu cei care şi-au cumpărat locuinţe în complexul imobiliar şi au aflat că problemele întâmpinate de-a lungul timpului au fost generate de intemperiile care au dus la căderea curentului electric şi, uneori, de disconfortul olfactiv provocat, în special, de Protan. Oamenii din ansamblu spun însă că mirosul pestilenţial îşi face simţită prezenţa, puternic, e drept, de vreo două ori pe zi, când bate vântul. Doar o singură persoană, fratele unui locatar, care ar vrea să se mute totuşi în acest ansamblu rezidenţial, a spus că "în apă se simte puternic mirosul de clor".
Alte două femei, una viitoare mămică, iar cealaltă mamă a unei fetiţe în vârstă de doar câteva luni, au spus că nu au nimic de obiectat la adresa Confort City pentru că acum s-au rezolvat şi problemele cu curentul electric. Deşi au spus că nu au semnalat nicio neregulă în privinţa apei potabile, cele două locatare din complex au recunoscut că nu folosesc apa de la robinet nici măcar pentru gătit, darămite pentru băut. "Cei de pe forum debitează şi vorbesc numai prostii, nu-i luaţi în seamă", a spus una dintre mămici.
Alte două persoane, proprietarul unui apartament din Confort City şi prietena unei locatare, sunt foarte nemulţumiţi de condiţiile din ansamblul rezidenţial. Astfel, bărbatul a spus că, uneori, apa de la robinet are culoarea gri, este deranjat de mirosul puternic de clor şi spune chiar că din această cauză i-au apărut "pete roşii pe corp care au provocat o senzaţie de usturime şi apoi de mâncărime, iar în timp ce făcea un duş a avut şi senzaţii de ameţeală şi vomă". Acesta a mai menţionat că îl deranjează şi "mirosul foarte puternic de canalizare, prezent pe o porţiune de aproximativ 100 de metri", în faţa Confort City. El se teme şi de faptul că ţevile de apă, după cum spune, sunt situate deasupra firelor de curent electric şi, dacă ţevile s-ar sparge, ar putea produce un scurt-circuit.
De cealaltă parte, prietena unei locuitoare din cadrul Confort City a spus că a constatat nenumărate nereguli la acest ansamblu rezidenţial, printre care "apa verde" de la robinet, pereţii subţiri care s-ar putea deteriora la o lovitură medie, distanţa prea mare faţă de Bucureşti şi perioada la care circulă autobuzul de pe linia 223 ce face legătura cu oraşul, care circulă la intervale mai mari de 40 de minute.
Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii companiei Domus Stil, dezvoltatorul proiectului Confort City, nu au dat nicio declaraţie cu privire la problemele semnalate de locuitorii din ansamblul rezidenţial.
Cât costă un apartament în Confort City
Cei care vor să îşi cumpere o garsonieră în ansamblul rezidenţial Confort City trebuie să achite 39.500 euro, plus TVA de 5%. Preţul unui apartament de două camere în acest complex imobiliar variază între 45.000 de euro şi 62.000 de euro, plus 5% TVA, conform informaţiilor disponibile pe site-ul companiei. Cel mai mic preţ pentru locuinţele de două camere se aplică în cazul apartamentelor situate la parter, care nu au balcon. Cu sume cuprinse între 72.000 de euro şi 74.000 de euro, plus 5% TVA, se vând apartamentele de trei camere. Un apartament de patru camere la parter, fără balcon, costă 76.000 de euro, plus 5% TVA, în timp ce un apartament cu patru camere cu balcon se vinde cu 99.500 de euro, plus TVA.
Locurile de parcare nu pot fi cumpărate, ci doar închiriate, cu 600 de lei anual, în cazul celor supraterane, şi cu 800 lei anual pentru cele subterane.
|