CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Cota de prevânzări afectează dezvoltatorii imobiliari

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1716 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Băncile trebuie să renunţe să mai impună dezvoltatorilor de locuinţe un anumit grad de prevânzări în vederea finanţării proiectelor, pentru că în prezent nimeni nu mai cumpără case în faza de proiect, a declarat ieri Ionuţ Bordei, director executiv al companiei Cordia Futureal, citat de Mediafax.
"Băncile dau credite pentru locuinţe, 90% dintre locuinţele pe care le-am vândut în acest an în proiectul pe care l-am construit în Bucureşti au fost achiziţionate cu credit. Finanţare există atât pentru dezvoltare, cât şi pentru achiziţie, este mai greoaie pentru rezidenţial, dar există. Ar fi bine însă ca băncile să nu mai ceară presales (vânzări de locuinţe în faza de proiect - n.r.) pentru că nimeni nu mai cumpără locuinţe dacă nu sunt deja construite", a spus Bordei. Cordia Futureal, dezvoltator din Ungaria, a construit în Băneasa complexul rezidenţial Parcul Privighetorilor.
Bordei a menţionat că pentru finanţările de birouri sau de retail dezvoltatorii pot să asigure preînchirierile solicitate de bănci, astfel că se justifică menţinerea acestor cerinţe din partea băncilor.
Pe de altă parte, el a arătat că sunt încă proiecte nerealiste, pentru care nu există cerere şi care nu vor fi finanţate niciodată de către bănci, dar a precizat că au dispărut o parte dintre aceia care nu aveau nimic de-a face cu dezvoltarea imobiliară.
"Piaţa este bună, dacă ar fi prea bună ar apărea iar ciupercile care habar nu au ce este dezvoltarea şi oferă bani mulţi pe terenuri care nu valorează atât, şi ne încurcăm iar în dezvoltare. Nu suntem în criză, există însă volatilitate foarte mare. Avem nevoie de stabilitate pentru a putea face un plan de afaceri pe 4-5 ani", a apreciat Bordei.


Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau