CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Immofinanz Group a finalizat preluarea Adama si completeaza managementul cu aust

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1996 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Ca urmare a obinerii aprobarilor de la autoritaile competente in domeniul concurenei, Immofinanz Group a finalizat astazi achizitia a 69,22% din Adama Holding Public Ltd. (Adama). Grupul austriac, care a investit inca din 2007 in aceasta companie, devine astfel unicul actionar al Adama.
Pretul de achizitie al pachetului de actiuni se ridica la 42,43 milioane de euro. Immofinanz Group a cumparat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administreaza Lehman Brothers Marea Britanie si de la actionarii fondatori.
Intr-o prima etapa, Clemens Eisinger si Andreas Holler, doi manageri cu experienta ai Immofinanz, se vor alatura lui Dvir si Isaac Cohen-Hoshen in Comitetul de Conducere al Adama Holding.
„Am decis sa achizitionam in totalitate Adama, deoarece compania si brandul sau au o reputatie recunoscuta in Europa de Sud-Est. Obiectivul nostru este sa integram experienta si expertiza managementului local in Immofinanz Group si sa cream cat mai multe sinergii. Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideala pentru extinderea noastra planificata in domeniul constructiilor si dezvoltarilor rezidentiale, in special in Romania", a argumentat Daniel Riedl, membru in Comitetul Executiv al Immofinanz Group, motivele acestei tranzactii.
Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la infiintarea sa in 2005, un numar de zece proiecte fiind acum in curs de constructie. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietati cu o suprafata totala de peste 1.360.000 metri patrati, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidentiale noi.
Prin vanzarea apartamentelor, compania si-a marit cu succes cota de piata pe perioada crizei. „Urmarim sa folosim acest avantaj in proiectele viitoare", a explicat Riedl. „Portofoliul nostru din Romania include un numar de zone nedezvoltate inca in Bucureti. Obiectivul nostru este sa cream cartiere intregi - o provocare interesanta pe care planuim sa o prezentam echipei Adama din Romania imediat ce economia romaneasca va putea asigura cadrul necesar", a comentat Riedl planurile pe termen mediu ale Immofinanz Group.


Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau