CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Guvernul a eliminat subvenţia la construcţia de locuinţe prin credit ipotecar

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1771 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Guvernul a decis să nu mai acorde subvenţii pentru construirea de locuinţe prin credit ipotecar, argumentând că veniturile bugetului sunt insuficiente în contextul crizei pentru susţinerea în continuare a acestui program, de acest sprijin urmând să mai beneficieze doar cei care au depus deja cereri.
Decizia a fost luată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.
Subvenţia pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar este în cuantum de 30% din costurile de construcţie a acesteia, dar nu mai mult decât valoarea echivalentă în lei a 15.000 de euro şi nu mai mult decât valoarea creditului ipotecar contractat.
Programul prin care se acordă ajutorul este derulat prin autorităţile administraţiei publice locale, subvenţia fiind acordată de Ministerului Dezvoltării.
Guvernul justifică eliminarea subvenţiei în regim de urgenţă prin necesitatea diminuării sumelor acordate pentru construcţia de locuinţe şi degrevarea bugetului de stat de plata subvenţiei, din cauza efectelor negative pe care încă le produce criza economică.
Actul normativ relevă în acelaşi timp că, până în prezent, de la bugetul de stat nu au putut fi decontate subvenţiile solicitate la plată de către consiliile locale pentru locuinţele finalizate.


Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau