CAGEAD Intermed - Agentie Imobiliara

Imobiliare de export – tehnologii româneşti vândute străinilor

Categorie: Noutati imobiliare
Aceasta listare a fost vizualizata de 1678 ori
Tip Stire:: Stire imobiliara

An stire: 2011
Descriere detaliata: Antreprenorii români din imobiliare se apucă de export. În contextul în care piaţa locală devine tot mai puţin ofertantă, ei găsesc metode prin care să îşi potenţeze afacerile folosind pieţele externe. Există companii care îşi fac sedii în alte ţări, la fel cum există companii care preferă să îşi vândă ideile către omologi străini. Oricare ar fi strategia abordată, întreprinzătorii români nu se gândesc nicio clipă să îşi retragă afacerile din România.
Paradoxal, printre investitorii care caută acum porţi către industria imobiliară din alte ţări sunt tocmai străinii care, în urmă cu mulţi ani, au venit în România pentru că au simţit potenţialul de dezvoltare. Acum, după trei ani de criză, după tot atâţia ani de căutat soluţii de redresare economică sau sprijin din partea statului, aceşti investitori se gândesc să nu îşi mai joace toate cărţile pe România. Ei vor să îşi exporte serviciile.
„Noi mergem în Irak. Deschidem o sucursală acolo şi începem să lucrăm. Fără prea multe planuri. În asemenea medii, nu poţi să faci prea multe planuri. Sau dacă le faci, le faci degeaba, că sunt medii volatile. Ne asumăm riscuri, ne asumăm cheltuieli iniţiale, căci facem muncă de pionierat. Dar ne place. Irakul de azi seamănă mult cu România anilor 1992.", spune Alexander Ignatiadis, CEO Octagon Contracting & Engineering. [Vezi cum arăta piaţa imobiliară românească în anii '90]
„Irakul, pentru jucătorii mici şi mijlocii, este locul perfect pentru a adjudeca un avantaj al primului venit"
Compania condusă de omul de afaceri de origine greacă a fost prima care s-a interesat de dezvoltări imobiliare în Irak, din 2003 încoace, după datele ambasadei României în Irak. Mediul ostil de acolo nu este tentant pentru investitori. Compania românească pe care o conduce omul de afaceri grec se foloseşte însă de avantajului statutului de contractor, ceea ce înseamnă că investiţiile lor imobiliare sunt colaterale, iar riscurile minimizate.
„Irakul, pentru contractori, are tot. Are o infrastructură complet distrusă, după atâtea războaie şi embargouri. Este o țară la fel de bogată ca Arabia Saudită. Are încă probleme de siguranţă, ceea ce nu o face o destinaţie indezirabilă pentru firme foarte mari. Aşa că pentru jucătorii medii şi mici, ca noi, este un loc în care azi ne putem adjudeca un avantaj al primului venit.", continuă Ignatiadis.
Cu alte cuvinte, compania va lucra pe proiecte sigure. Spre exemplu, una dintre marile probleme cu care se confruntă Irakul este lipsa energiei electrice în toate oraşele importante. De aceea, se contractează lucrări pentru un număr mare de centrale electrice, iar pentru aceste proiecte există şi finanţare. În paralel, se doreşte începerea lucrărilor de construcţie de drumuri. Resursele petroliere sunt extrem de interesante pentru mulţi investitori, dar pentru a le extrage, este nevoie de infrastructură. Acolo poate interveni compania, în calitate de antreprenor pentru aceşti investitori.
„Nu vom contracta lucrări de dimensiuni foarte mari, dar cei care vor veni şi vor exploata resursele de petrol vor construi rafinării şi vor avea nevoie şi de clădiri. Aceştia vor fi clienţii noştri. Nu plecăm de tot, suntem aici, firma este românească, intenţionez în continuare să fie baza mea în activităţi, dar aici nu mai văd posibilităţi de creştere, decât dacă eram dispuşi să jucăm într-un joc în care nu vrem şi nu putem să jucăm.", arată oficialul Octagon.
Tehnologie revoluţionară, creată în România de către străini, apoi exportată către oricine vrea să o cumpere
Un alt produs „made în Romania”, dar trimis la export, este tehnologia Ozone Homes. Este vorba despre ceea ce compania numeşte panouri structurale izolate. Cu alte cuvinte, este vorba despre elemente care se îmbină în stil puzzle, astfel încât produsul finit să fie o casă construită în timp-record (de la câteva săptămâni, până la câteva luni). Dar ce mai mare avantaj al acestei locuinţe este că reduce costurile de întreţinere cu până la 40%, rezistă mult mai bine la incendii şi cutremure de peste 8 grade pe scara Richter, faţă de casele tradiţionale, iar construcţia este chiar mai ieftină decât în cazul locuinţelor tradiţionale. În vremuri de recesiune economică, atunci când toată lumea este axată pe produse cât mai ieftine, tehnologia patentată în România a atras atenţia mai multor grupuri de investitori internaţionali. [Află mai multe informaţii despre această tehnologie]
„Ne pregătim să trimitem mostre de panouri către Australia în săptămânile viitoare, un grup taiwanez analizează posibilitatea de a folosi tehnologia noastră pentru clădiri de birouri, lucrăm cu un grup din Kazahstan la o casă-model care are rolul de a ne ajuta să vindem volume mari. Iar în paralel, ne întâlnim cu diferite guverne interesate să folosească sistemul Ozone Homes pentru a construi ieftin şi ecologic, ca alternativă la programele clasice de dezvoltare rezidenţială.", arată Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.
Compania a petrecut mai mult de doi ani pentru a dezvolta acest sistem, demers care a implicat aproape exclusiv forţă de muncă autohtonă. Tocmai de aceea, dezvoltatorul este de părere că tehnologia nu poate fi replicată de altcineva, în altă parte a lumii. Și de data aceasta, cei implicaţi în dezvoltarea conceptului au vizat avantajul primului venit pe respectivul segment, așa că acum fac planuri în consecinţă.


Adauga la favorite
Versiune pentru imprimanta


Informatii agent

Adaugata de: Cagead Intermed | Contact Agent
Telefon: 021.335.88.01 | Mobil: 0744.374.444 | Fax: 021.335.88.27
Adresa webhttp://www.cagead.ro
Detalii: n/a
 


         
 
Sponsor: Cagead   Intermed - Agentie Imobiliara Agentii Imobiliare

 Director Web Romania - Hit10.ro - Adauga si siteul tau